T.C. ZANÎNGEHA MARDÎN ARTUKLU Erasmus

Tevgeriya Dersxwendina Xwendekaran (Student Credibility Mobility)

Tevgeriya Dersxwendina Xwendekaran çi ye? (Student Credibility Mobility)

Beyannameya Erasmus ya Zanîngehê (EÜB) li Tirkiyê bi riya Tevgeriya Fêrbûna Xwendekarên Erasmus perwerdehiya fermî dide. Xwendekarên ku di saziyek xwendina bilind de qeydkirî, dikarin di nav salek xwendinê de 1 an 2 serdema (di navbera 3-12 mehan de) li zanîngeheke din bixwînin. Xwendekar dikarin li welatek Ewropî bi EUB re li saziyek xwendina bilind de di çarçoveya bernameyê de li derveyî welêt dimîne. Derfeta wan heye ku ji bo demekê desteka aborî bistînin. Tevgeriya Perwerdehiyê ya Erasmus di çarçoveya peymanên nav saziyan de dikare bê kirin. Ji bo ku ji Tevgeriya Perwerdehiyê sûd werbigirin, divê di saziya xwendekar de bernameya Erasmus hebe. Divê ew bi koordînatorê xwe re têkilî daynin û tevlî pêvajoya hilbijartinê bibin.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü