T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İŞLETME

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

FAKÜLTEMİZİN MİSYONU

Mahallî, ulusal ve uluslararası alanda iktisadî, idarî, malî, siyasî, sosyo-kültürel, hukukî ve tarihî olguların ve olayların araştırılması, yorumlanması, değerlendirilmesi yoluyla özgür bilimsel bilgi üretmek ve buna dayalı sosyal politikalar teklif ederek uygulanmasında ve takibinde rol almak,

FAKÜLTEMİZİN VİZYONU

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin vizyonu olan “çağdaş, saygın ve özgün bir Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak, Orta Doğu'nun tarihî ve sosyo-kültürel mirasının yerelden evrensele taşınması”na iktisadî ve idarî bilimler alanında katkı sağlamak.
Zihnî, ruhi ve maddî bireysel ve toplumsal ihtiyaçları karşılayacak, bilgi çağının gerekleri ve moral değerlerle donanımlı fertler yetiştirmek.

FAKÜLTEMİZİN HEDEFLERİ

FAKÜLTEMİZİN KISA TARİHÇESİ

Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi (İİBF), 26 Şubat 2010 tarihli ve 27505 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile kurulmuştur.

Fakülte, ilk olarak İktisat Bölümü’ne 2011-12 eğitim-öğretim yılında öğrenci almıştır. İktisat Bölümü, Meydanbaşı Kampüsünde başladığı faaliyetini 2013-14 eğitim-öğretim yılından itibaren Yenişehir Kampüsünde sürdürmektedir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 1 yıllık İngilizce Hazırlık Programını takiben %30 İngilizce lisans eğitimi vermekte olup İktisat ve İşletme Bölümleri Lisans programlarını Türkçe eğitim olarak gerçekleştirmedir.