T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

TÜM HABERLER

Doğumunun Yüzüncü Yılında Necati Cumalı Sempozyumu'na davetlisiniz

Eserleriyle Türkiye’nin kültürel hayatına ve sanatına önemli katkılar yapan bir sanatçı olan Necati Cumalı, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenen bir sempozyumla anılacak. Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde çevrimiçi düzenlenecek sempozyum Türk Dil Kurumu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi paydaşlığında gerçekleşecek.

Göç filmleri atölyesi başlıyor

Türk Kızılay Mardin Toplum Merkezi ile Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü iş birliğinde Göç Filmleri Atölyesi başlıyor. İnsanlık tarihiyle yaşıt bir olgu olarak göç siyasetten ekonomiye, kültürden düşünsel yapıya pek çok ölçekte önemli izdüşümler bulmaktadır. Sinema da bu ölçeklerden biri olarak kayda değer bir akademik saha niteliği taşımaktadır. ...