T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
  • Göç Konulu BARÊ GIRAN Kısa Filmine Jüri Özel Ödülü

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

Göç Konulu BARÊ GIRAN Kısa Filmine Jüri Özel Ödülü

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Özdil’in yazıp yönettiği Barê Giran (Ağır Yük) adlı kısa film, 7. Duhok Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Eski Mardin mıntıkasında belediyeye bağlı temizlik işcisi olarak çalışan ve ailesini bu işte kullandığı yaşlı eşeği Bozo’nun maaşı ile geçindiren Avdel (Adil Abdurrahman) adında yoksul bir adamın hikayesini anlatan Barê Giran filmi, bugüne kadar toplam 9 tane uluslararası film festivalinin yarışma bölümüne seçildi.

Daha önce Cannes Film Festivali Short Corner seçkisine de kabul edilen ve Mardin Artuklu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) ve PeroFilm’in destekleri ile çekilen filmin yürütücü yapımcılığını, aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışan Betül Çoban ve Şehmus Kurt yaptı. Barê Giran Filmin yarışma bölümüne seçildiği festivaller şunlardır.

1. 7th Duhok International Film Festival (Iraqi Kurdistan, 9-16 September)
  2. 18th  !f Istanbul Independent Film Festival (Turkey, 13-22 September)
  3. 17th Tirana International Film Festival (Albania, 23-29 September)
  4. 17th Mediterranean Short Film Festival of Tangier (Morocco, September 30-October 5)