TÜM HABERLER

Ülkemizdeki Göçmen Karşıtı Nefret Söylemi, MAÜ’de Düzenlenen Çalıştayda Ele Alındı

Çeşitli faaliyetlerle, göç meselesini farklı yönlerden ele alan üniversitemiz Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUGOC) tarafından göçmen karşıtı nefret söyleminin mercek altına alındığı “Kurgu ve Gerçek Arasında: Nefret Söyleminin Nesnesi Olarak Göçmen” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Mardin’deki Çiftçilere Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Kamu ve Özel Sektör İşbirliği Koordinatörlüğü’nün (MAÜKÖK) çalışmaları kapsamında Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan tarafından Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde "Tasarruflu Su Kullanımı" konusunda eğitim semineri verildi.

Sanatsal Sürdürülebilirliğe Yeni Bir Soluk “Amber”

Üniversitemizin Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nesrin Yeşilmen “Amber” isimli kişisel takı sergisi ile sürdürülebilir takı sanatına dikkat çekti.

Mardin’in Tarımsal Ürün Çeşitliliği Üniversitemiz ile Artıyor

Üniversitemiz Kamu, Özel ve Karma Sektör İşbirliği Koordinatörlüğü’nün (MAÜKÖK) özel sektör işbirliği kapsamında Mardin İline ve bölgeye uyumlu, tahıl ve baklagil çeşitlerinin geliştirilmesi çalışmalarının ilk meyveleri ‘Tarla Günü’ etkinliği ile tanıtıldı.

Çoklu Proje Yazma Eğitimi’ni Tamamladık

Üniversitemiz Proje Koordinasyon Ofisi tarafından Mayıs-Ağustos 2021 Teknik Destek Programı kapsamında DİKA’ ya gönderdiği ‘Mardin Artuklu Üniversitesi Akademisyenlerinin Proje Üretkenliğini Artırmaya Yönelik Çoklu Proje Yazma Eğitimi’ projesi kabul edilerek uygulandı.