MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ
BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Genel Hükümler
Amaç
Madde 1 – Bu Yönergenin amacı, Mardin Artuklu Üniversitesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Koordinasyon Ofisi’nin kuruluş, çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.
Kapsam
Madde 2 – Bu Yönerge hükümleri Mardin Artuklu Üniversitesi bilişim kaynaklarını doğrudan kullanım hakkına sahip, Üniversitesi'nin idari yapısı içinde yer alan birimlerde akademik ve idari görevlerde bulunan kadrolu/geçici personeli, Üniversite’de öğrenim hayatını sürdürmekte olan tüm öğrencileri ve kendilerine herhangi bir nedenle geçici ve/veya kısıtlı olarak bilişim kaynaklarımızı kullanma yetkisi verilen paydaş ve ziyaretçileri kapsar.
Hukuki dayanak
Madde 3 –Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4., 5., 12., 44., 48. Maddelerine dayalı olarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
Madde 4 – (1) Bu Yönergede geçen,
İKİNCİ BÖLÜM
Kuruluş Bağlılık ve Teşkilat Yapısı
Kuruluş
Madde 4 –Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Koordinasyon Ofisi, Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu’nun 07.11.2019 tarih ve 05 nolu kararı ile kurulmuştur.
Bağlılık
Madde 5- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Koordinasyon Ofisi, üst yönetici veya yardımcısına doğrudan bağlı olarak faaliyetlerini yürütür.
Teşkilat yapısı
Madde 6– Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Koordinasyon Ofisi personelleri akademik ve idari personelden oluşur.
Koordinatör Görevlendirme
Madde 7- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Koordinasyon Ofisi faaliyetlerine ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesini sağlamak ve kurulan ofisi yönetmek üzere teknik, idari ve mali konularda yeterli bilgiye sahip akademik veya idari bir personel, üst yönetici tarafından koordinatör olarak görevlendirilir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Görev, Yetki ve Sorumluluklar
Ofisinin Amaçları
Madde 8- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Koordinasyon Ofisi’nin amacı, Üniversite’nin mensupları ve birimleri arasında etkili iletişimi sağlamak, Üniversite’nin bilişim hedeflerini belirlemek, hedefe yönelik stratejiler geliştirmek ve bu stratejilere uygun eylem programlarının uygulama sürecini doğrudan yönetmek, Üniversitenin ihtiyaç duyduğu bilginin üretilmesi, saklanması, korunması ve paylaşımı sürecinde bilgisayar ağı, internet alt yapısı ve tüm bilişim kaynaklarını, ilgili yasalara, TÜBİTAK ve ULAKBİM’in ilgili politikalarına uygun olarak, üniversitemizin tüm idari ve akademik birimlerin etkin ve verimli kullanabilmelerini ve yeni nesil üniversite platformuna geçişi sağlamak, Üniversite’nin bilişim teknolojilerini ve sistemlerini ulusal ve uluslararası seviyelere çıkarmak ve Üniversitenin kurumsal gelişmişlik seviyesini yükseltmek için bilişim sistemleri ve teknolojileri konularında yöneylem, stratejilerini ve politikalarını belirlemektir.
Ofisin Faaliyet Alanları ve Görevleri
Madde 9- Koordinatörlük, 8’inci maddesinde belirtilen amaçları gerçekleştirmek üzere aşağıdaki faaliyetlerde bulunur;
Koordinatörün Görev ve Yetkileri
Madde 10- Koordinatör, üst yönetici veya yardımcılarına doğrudan bağlı olarak görev yapar.
Ofisi idari Personelin Görevleri
Madde 11- İdari personeller, görev ve çalışmaları yönünden koordinatöre karşı sorumlu olarak aşağıdaki görevleri yürütürler:
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
İşbirliği ve Koordinasyon
Ofis Çalışanları Arasında İşbirliği
Madde 12 - (1) Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Koordinasyon Ofisi dâhilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, Koordinatör tarafından sağlanır.
(2) Bu Yönergede adı geçen görevlilerin herhangi bir nedenle görevlerinden ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeler ile zimmeti altında bulunan eşyaları mevcut mevzuat hükümlerine göre ilgilisine teslim eder. Devir-teslim yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılmaz.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Evraklarla İlgili İşlemler ve Arşivleme
Gelen Giden Evrakla İlgili Yapılacak İşlemler
Madde 13- (1) Ofise gelen evrakın önce kaydı yapılır ve koordinatör tarafından ilgili personele havale edilir. Personel evrakın gereğini zamanında ve noksansız yapmakla yükümlüdür.
(2) Evraklar ilgili personele zimmetle ve imza karşılığı dağıtılır. Gelen ve giden evraklar ilgili kayıt defterlerine sayılarına göre işlenir, dış ofis evrakları yine zimmetle ilgili birim veya birimlere teslim edilir.
Arşivleme ve Dosyalama
Madde 14- (1) Ofiste, gerek EBYS üzerinden gerekse de EBYS dışında yapılan tüm yazışmaların birer sureti konularına göre tasnif edilerek ayrı klasörlerde saklanır. İşlemi biten evraklar arşive kaldırılır.
(2) Arşivdeki evrakların muhafazasından ve istenildiği zaman çıkarılmasından koordinatör ve idari personel birlikte sorumludur.
ALTINCI BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Yetki
Madde 15- Bu Yönergenin uygulanması sırasında doğacak tereddütleri gidermeye ve gerekli değişiklikleri yapmaya Rektör veya yetkilendirdiği yardımcısı yetkilidir.
Yönergenin yürürlük tarihinden önce yapılmış olan işlemler
Geçici Madde 1- Bu Yönergenin yürürlük tarihine kadar Kurumca belirlenen esaslara göre sonuçlandırılmış olan işlemler, bu Yönergeye göre yapılmış sayılır.
Yürürlük
Madde 16 - Bu Yönerge Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiği tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 17 – Bu Yönerge hükümleri Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü tarafından yürütülür.