T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ YAŞAYAN DİLLER ENSTİTÜSÜ

TÜM HABERLER

BARÊ GIRAN Kısa Filmine Jüri Özel Ödülü

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Özdil’in yazıp yönettiği Barê Giran (Ağır Yük) adlı kısa film, 7. Duhok Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

DÎVÂN SOHBETLERÎ-15 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü’nün “Divan Sohbetleri” adı altında organize ettiği seminer serisi ikinci yılında on beşinci semineriyle devam etmektedir.

DÎVÂN SOHBETLERÎ - 14- GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü’nün “Divan Sohbetleri” adı altında organize ettiği seminer serisinin on dördüncüsü ve 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının son semineri, 15 Mayıs 2018 tarihinde “Cihê Minorsky di Kurdolojiyê de” (Minorsky’nin Kürdolojideki Yeri) başlığıyla gerçekleştirildi.

Yaşayan Diller ve lehçeler Kürtçe 5.-6.-7. Sınıflar İçin Hazırlanan (Kurmanci/Zazakî) Öğretim Materyalleri

Yaşayan Diller ve Lehçeler Kürtçe 5.-6.-7. Sınıflar İçin Hazırlanan (Kurmancî/Zazakî) Öğretim Materyallerine sitemizden veya M.E.B Resmi sitesinde indirebilirsiniz.