T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
  • Tarihçe

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

Tarihçe

28 Mayıs 2007 tarihinde onaylanan Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı olarak 1/2/2010 tarihli ve 2010/103 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki ile kurulan Turizm İşletmeciliği ve Yüksek Okulu, 2011-2012 öğretim yılında “Konaklama İşletmeciliği”  lisans programı ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminde Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümüne öğrenci alımının yanında “Turizm Rehberliği” bölümünü de açarak bölüm sayısını dörde çıkarmıştır. Şuan aktif olarak öğrenci alımı yapılan lisans bölümleri; Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği bölümleridir. 2018 yılında fakülteye dönüştürülen okulumuzda lisans programlarımızın yanı sıra eğitim-öğretim faaliyetleri devam eden yüksek lisans programları ise; -Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisansı, -Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisansı, -İnanç Turizmi Tezli Yüksek Lisansı, -Turizm ve Kültürel Miras Yönetimi Tezli Yüksek Lisansı, -Sağlık Turizmi Tezli Yüksek Lisansı, -Sağlık Turizmi Tezsiz Yüksek Lisansı ve Turizm Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisansı programlarıdır.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü