T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ YAŞAYAN DİLLER ENSTİTÜSÜ

DÎVÂN SOHBETLERÎ - 14- GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü’nün “Divan Sohbetleri” adı altında organize ettiği seminer serisinin on dördüncüsü ve 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının son semineri, 15 Mayıs 2018 tarihinde “Cihê Minorsky di Kurdolojiyê de” (Minorsky’nin Kürdolojideki Yeri) başlığıyla gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç Dr. Tareq Mohammed Awrahim’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, üniversitemizin değişik bölümlerinden birçok öğrenci ve akademisyen de hazır bulundu. Awrahim, kendisinin Irak’ta hazırladığı Yüksek Lisans tezi çerçevesinde Minorksy’nin oryantalist dünyasındaki konumunu ve onun coğrafya tarihi gibi genel çalışmalarının yanı sıra Kürtlerle ilgili yaptığı çalışmaları da dinleyicileriyle paylaştı. Seminer soru-cevap şeklinde yürütülen tartışmalarla devam etti.