T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

GÖBEKLİTEPE VE ŞANLIURFA GEZİSİ

Fakültemiz bünyesinde 24 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen Göbeklitepe ve Şanlıurfa gezisine öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

24 Nisan 2019 tarihinde Turizm Fakültesi olarak düzenlediğimiz Göbeklitepe ve Şanlıurfa gezisine öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdiler. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binası önünden sabah erken saatlerde hareket eden tur otobüsümüzün ilk durağı deyim yerindeyse tarihi sil baştan yazdıran ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Göbeklitepe ören yeri oldu. Sonrasında Hz. İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen, içinde kutsal balıkların ve çevresinde birçok tarihi eserin bulunduğu Balıklı Göl Havzasına geçildi. Balıklı Göl'ün ardından Türkiye'nin en büyük Arkeoloji Müzesi olan  Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzeleri gezildi. Gün sonunda gezimiz konik evleriyle ünlü ve dünyanın ilk üniversitesine ev sahipliği yapan Harran ören yerinin gezilmesiyle bitirildi ve Mardin'e geri dönüldü.