T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
  • /
  • HABERLER
  • /
  • DEYRULZAFARAN MANASTIRI VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ FABRİKA GEZİSİ

DEYRULZAFARAN MANASTIRI VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ FABRİKA GEZİSİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3. sınıf öğrencileri “Gıda Teknolojileri” dersi kapsamında Deyrulzafaran Manastırı’nı ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim işletmelerini ziyaret etti.

Deyrulzafaran Manastırı’nda sofralık zeytin, zeytinyağı, sumak ekşisi, Süryani çöreği gibi Mardin mutfağında önemli yere sahip olan ürünlerin üretimleri gözlemlendi. Fabrikalarda ise turşu ve un üretim süreçleri incelendi.

Gezide grubumuza Tarım ve Orman Bakanlığı Mardin İl Müdürlüğünden Gıda Kontrol şube müdürü ve ekibi de eşlik etti.