T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

YÖKDİL - YDS hazırlık programı;

isteyenler için tasarlanmıştır.

Programa Kimler Katılabilir?

YÖKDİL - YDS sınavı hazırlık programına katılmak isteyen kursiyerlerin MAÜSEM tarafından uygulanan seviye tespit sınavına girmesi ve sınavdan asgari B1 seviyesinde (26 ve üzeri puan) yeterlik sonucu alması gereklidir.

YÖKDİL - YDS

Başlangıç için Beklenen Dil Seviyesi

Orta Düzey (B1)

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) standartlarına göre B1 seviyesinde dil bilgisine sahip olan kişiler;

Programa katılabilmek için B1 düzeyinde dil bilgisi olmayan adaylar önce genel amaçlı dil eğitim programına alınır ve ilgili seviyeye geldikten sonra YÖKDİL - YDS eğitim programına başlatılır.

Programın İçeriği

Programda, sınav için gerekli dilbilgisi ve kelime bilgisi kazandırmaya, sınavda kullanılan soru tipleri üzerinde çalışmalar yapmaya, soru tipine göre farklı yaklaşım ve stratejileri öğretmeye, soru çözerken yapılan hatalar üzerinde durarak hataların minimum düzeye indirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Eğitim Materyali

YÖKDİL - YDS eğitim programında kullanılacak ders materyali bilgisi kesin kayıttan sonra kursiyerlerle paylaşılır. İlgili eğitimde kullanılacak materyal program başlamadan önce kursiyerler tarafından temin edilir.

Programın Haftalık Gün ve Saat Dağılımı

Günler

Haftalık Ders Saati

Toplam Ders Saati

Süre

Hafta İçi

Pazartesi/Çarşamba/Cuma

18.30 – 21.15

9 Saat

112 Saat

13 Hafta

YÖKDİL - YDS eğitim programlarında bir ders saati 45 dakika, her ders arası dinlenme 15 dakikadır.

MAÜSEM, zorunlu hallerde, derslerin gün ve saatlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Programın Başlatılması

YÖKDİL - YDS sınav eğitim programı, kaydı kesinleşmiş asgari 10 kursiyer ile başlatılır. Eğitim-öğretim kalitesinin düşmemesi ve programdan maksimum düzeyde verim alınabilmesi için her bir sınıf mevcudu 15 kursiyer ile sınırlıdır.

Katılım Belgesi

YÖKDİL - YDS Eğitim programında % 80 devam zorunluluğu vardır, yeterli katılımı sağlayan kursiyerler için Katılım Belgesi düzenlenir.

Eğitmen

Arş. Gör. Süleyman Alperen Altuğ

Seviye Tespit Sınavı

Seviye tespit sınavı (STS) hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde yapılır.

Ön Kayıt

MAÜSEM YÖKDİL - YDS eğitim programından yararlanabilmek için kursiyer adayları katılmak istedikleri eğitim programına Ön Kayıt yaptırmak için program ücretinin % 20’lik kısmını ödemeleri gerekir.

Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler

Program Ücreti

1.232. TL

Ödeme Şekilleri

Ödemeler Üniversite Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nde Banka Kartı ya da Kredi Kartı ile veya aşağıda belirtilen IBAN numarasına EFT yoluyla yapılabilir.

Hesap No

Mardin Artuklu Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Hesabı

T.C. Ziraat Bankası Mardin Şubesi

IBAN: TR 43 0001 0000 9263 4189 5450 01