T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ NUSAYBİN MESLEK YÜKSEKOKULU

NUSAYBİN MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA GELENEKSEL KARİYER ETKİNLİĞİ

Nusaybin Meslek Yüksekokulu'nda geleneksel 3. kariyer günleri etkinliği düzenlendi.

Nusaybin Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Yüksek Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Yavuz Dinç, akademisyen öğrenci ve veli işbirliğiyle okulun sosyal, sportif ve akademi başarısını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda çeşitli etkinlik ve programların yapıldığını anlatan Dinç, Kariyer Günleri'nin öğrencilere ciddi katkılar sunacağını düşündüklerini belirtti.

Kariyer planlamasının önemine de vurgu yapan Dinç, şöyle dedi:

"Başarının sırrı çeşitli şekilde dillendirebilir. Hayatta şans diye bir kelimenin olduğunu düşünürsek, bana göre şans fırsatlara hazırlıklı yakalanmaktır. Fırsat, kaçtıktan, zaman geçtikten sonra durumun telafisi yoktur. Bugünkü durumumuz dünkü tercihlerimiz, bugünkü tercihlerimiz ise yarınki durumumuz olacaktır."

Dış Ticaret Öğrenci topluluğu akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Mehmet Celal Gültekin ise öğrencilerin meslek gruplarını kağıt üzerinde değil yüz yüze gelerek tanımasını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Topluluk başkanı Hülya Kırhan ise bu tür etkinliklerin öğrencilerin kendi kariyer planlamalarını yapmalarında yol gösterici bir etkiye sahip olması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak programın hazırlanmasında emeği geçen Hocalarımıza ve Yüksekokul çalışanlarına teşekkür etti.

Programda, Garanti Bankası Mardin Şube Müdürü Abdulmelik Şahin, KOSGEB Mardin Hizmet Merkezi Girişimcilik Sorumlusu Bülent Adican, Gümrük müşaviri Mehmet Emin Yücedağ, Ferhat Grup temsilcisi Ömer Aydoğan da öğrencilere iş hayatlarını anlattı.

Soru cevap şeklinde devam eden etkinliğe, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.