T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ

MİMED 2016 Öğrenci Proje Yarışması'nda başarı ödülü

MimED2016 Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri’nde, ön elemeyi geçen 270 proje değerlendirildi. 2.sınıflar kategorisinde öğrencimiz Hanse Yalçınkaya "Başarı Ödülü"’nü almaya hak kazandı.

Mimarlık Eğitimi Deneği [MimED] tarafından bu yıl 15.si düzenlenen MimED 2016 Öğrenci Proje Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Yarışmada ön elemeyi geçen 270 proje değerlendirildi. 2.sınıflar kategorisinde öğrencimiz Hanse Yalçınkaya "Başarı Ödülü"’nü almaya hak kazandı.

Öğrencimizin ödül alan projesine yapılan jüri değerlendirmesinde; projenin ana fikrini güncel bir sorun olan hız ve mekân ilişkisi özelinde kuran ve bir makine gibi çalışan ve yol üstünde konumlanan projenin önerdiği mekânlarda farklı bir kurgu ve deneyim sunuyor olması ve bu mimari fikri destekleyen temsil araçlarını kullanışındaki olgunluktan ötürü oyçokluğuyla BAŞARI ÖDÜLÜNE değer bulunduğu belirtilmiştir.