T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ

SÖYLEŞİ: KÜLTÜR MİRASININ HİPER VARLIK HALLERİ - GÜZDEN VARINLIOĞLU (İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ)

Sunum, kültür mirasının hiper varlık hallerini araştıran ve kullanan 5 projeye yer verir. Teori ve pratiği birleştiren bu projeler, kültürel mirasın 21. yüzyıl dijital müzesini yaratma, değerlendirme ve eleştirme çabasında, çok çeşitli belgeleme ve yaygınlaştırma yöntemlerini, en gelişkin teknolojiyi kullanmaktadır. Bu projeler; arkeolojik araştırmalar, eğitim faaliyetleri, halkın bilinçlendirilmesi ve miras verilerinin görselleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Sunumun son kısmı, dijital görselleştirme araçlarına vurguyla, kültürel miras verilerini korumak, sunmak ve yaymak için alternatif yöntemleri kapsamaktadır.

30 Nisan, Salı, saat: 16:00

Mimarlık Orta Kat Koridoru