T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOK. DAİRE BAŞKANLIĞI

EKUAL ProQuest Dissertations and Theses Global Full Text Veritabanı bilgilendirme

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL Projesi kapsamında, ProQuest Dissertations and Theses Global Full Text  (PQDT Global FT) veri tabanı için 2018-2020 dönemini içerecek şekilde 3 yıllık ulusal lisans anlaşması imzalamıştır. Dünyadaki en zengin tez içeriği PQDT Global Full Text veri tabanına sınırsız erişim sağlanacaktır. Veri tabanı detay bilgilerine EKUAL Veri Tabanları sayfasından da ulaşılabilir.

Veri Tabanı Erişim linki:

Veri Tabanı Yardım Dokümanı:

Veri Tabanı Hakkında:

Sahip olduğu 4 milyondan fazla tez ile, ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) dünyadaki en geniş kapsamlı tez veri tabanıdır. Her geçen gün artan küresel üniversite ortakları ağı vasıtasıyla, yılda 120.000'den fazla yeni tez platforma eklenmektedir.

Amerikan Kongre Kütüphanesi resmi tez deposu olan ProQuest Dissertations and Theses Global, başka herhangi bir biçimde yayınlanmamış önemli birincil araştırmalara erişim sunar.

Araştırmacılar, 2015 Charleston Danışman Okuyucuların Seçimi Ödülleri'nde En İyi Arayüz ödülü alan ProQuest Dissertations and Theses Global platformundan ihtiyaç duyabilecekleri her disiplinde yayımlanan master ve doktora tezlerine erişebilirler. Kullanıcıların ara yüzü Türkçe olarak kullanması mümkündür.

18. yüzyıla kadar uzanan bu veri tabanı, 1861'de kabul edilen ilk ABD tezinin yanı sıra, 17. yüzyıla kadar uzanan Avrupa tezlerinden son dönem güncel tezlere kadar kapsamlı bibliyografik atıflar da içermektedir.

Ayrıca kullanıcılar ve üniversiteler  yayımlanan tezleri dilerlerse, ETD (Electronic Theses and Dissertations) platformuna yükleyip, onay sürecinden geçtikten sonra, çalışmaların tüm dünyada görünür olmasını sağlayabilmektedir.

Bu vesileyle sağlıklı ve güzel bir yıl dileriz.

NOT: Diğer EKUAL veri tabanları için kontrol süreçleri devam etmekte olup, ayrıca bilgi verilecektir.