Dr. Hakan Erdem, Tarih Bölümü Seminerleri'nin ikinci konuğu oldu.

Tarih Bölümü'nün düzenlediği seminerlerin ikinci konuğu Sabancı Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Hakan Erdem oldu.

Dr. Hakan Erdem, “Bellini, Luther ve Sanayileşemeyen Osmanlı: Osmanlı Sanayii ve Sanayileşmesine Yaklaşımlar” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Büyük ilgi gören konuşmasında Dr. Hakan Erdem, genel olarak bilinenin aksine 18. yüzyılın ortalarından itibaren Osmanlı İmparatorluğu’nun işleyen ve üreten bir sanayiye sahip olduğunu ve sanayileşme hareketlerinin Avrupa ülkeleri ile çağdaş olduğunu dile getirdi.

Dr. Hakan Erdem’in konuşması öğrenci ve akademisyenlerin sorularıyla tamamlandı.

Programın ardından Mardin’in tarihi yerleri gezildi. Tarih bölümü hocalarının katılımıyla gerçekleştirilen yemek ile program son buldu.