18. Ulusal Turizm Kongresi Mardin’de yapılacak

18-22 Ekim  2017 Tarihleri arasında   Mardin’de yapılacak 18. Ulusal Turizm Kongresi Protokolü, Valilik Makamında Mardin Valisi Mustafa Yaman, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Eğitim Vakfı “MARSEV” Genel Başkanı Emekli Vali ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ tarafından törenle imzalandı.

1990 yılından beri Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yapılan Ulusal Turizm Kongresinin turizm alanında ülkenin en büyük ulusal organizasyonu olduğu belirtildi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, uzun zamandır başlatılan ulusal turizm kongresinin çalışmalarının kendi döneminde olgunlaşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaman “Ekim ayında ülkenin önemli bir projesini kadim şehirde yapacağız. Ulusal Kongrenin şehrin tarihi yapısına ve turizmine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. 81 il bu kongreye ev sahipliği yapmak için uğraş verdi. 3 yıl süren bir çalışmanın sonunda 18.Ulusal Turizm Kongresini  Mardin’de gerçekleştirme hedefimize ulaştık. Emeği geçen paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Ulusal Turizm Kongresine onlarca akademisyen, turizm ile ilgili yüzlerce kişinin katılacağına dikkat çekerek, ilde  dört kurumun destekleriyle kongrenin büyük ses getireceğini ifade etti.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise, Ulusal Turizm Kongresinin, Mardin’in Dünya Kültür Mirası Listesine (UNESCO) girmesini yeniden gündeme getireceğini, önümüzdeki süreçte uluslararası boyuta taşınabileceğini söyledi.

MARSEV  Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu, Ulusal Turizm Kongresini Mardin’de yapılmasını önemli gelişme olarak değerlendirdi. Karar organları ile yapılan birebir görüşmelerin ardından karar çıktığını ifade eden Nehrozoğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın güvenliği sağlama güvencesini sağlayacağına dair mektubunun Kongrenin Mardin’de yapılmasına etken olduğunu söyledi. Nehrozoğlu, “Kongreyi zamanla uluslararası bir noktaya taşımak en büyük amacımızdır” dedi.

Proje Yürütme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak da, “Günümüzde turizm sektöründe görülen olumsuz faktörlere rağmen, bu minvalde yaşanacak dinamizmi şehrimize taşımak ve kadim şehrimizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirme fırsatını oluşturacak 18. Ulusal Turizm Kongresi  18-22 Ekim 2017 tarihinde Mardin’de gerçekleştirilecek olması önemli bir gelişmedir” dedi.

Protokol imza töreninde, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ ve İl Milli Eğitim Müdürü  Yakup Sarı’da hazır bulundu.

18. Ulusal Turizm Kongresi web sayfası adresi: http://utk18.artuklu.edu.tr