T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Dokuma Sanatçısı Fırat NEZİROĞLU Konuğumuzdu

Uluslararası dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu 4-5 Mart 2020 tarihleri arasında Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Neziroğlu, 4 Mart'ta İnsan, Toplum ve Medeniyet II dersi kapsamında gerçekleşen söyleşide dokuma sanatına çağdaş bir yorumla yaklaşmak üzerine bir sunum yaparak öğrencilere ilham verdi. Neziroğlu'nun bir sonraki gün “Deneyimi Dokumak” başlığıyla gerçekleştirdiği atölye çalışmasına Güzel Sanatlar Fakültesi ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencileri de katılım gösterdi.

Etkinlik sonrasında açıklama yapan Neziroğlu, "Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi El Sanatları ve Takı Tasarımı Bölümü'nün davetiyle Mardin'e gelmekten mutluluk duyuyorum. Mimarlık, Resim, Sanat Tarihi öğrencileriyle buluşmak, konuşmak ve atölye çalışmasında birlikte düşünmek beni çok yeniledi. Düşünen, konuşan, yorum yapan öğrencilerle birlikte olmak çok büyük mutluluk. Ayrıca İnsan, Toplum ve Medeniyet isimli üniversitenin tüm birinci sınıflarına açık olan ders çok çağdaş bir bakış açısıyla işleniyor. Bunun bir parçası olduğum için Mardin Artuklu Üniversitesi'ne çok teşekkür ederim." dedi.