T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

M. A. Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Bölümü Özel Yetenek Sınavı Takvimi

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

YGS Sonuç Belgesi

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2 Adet Fotoğraf (Son 6 Ay İçerisinde Çekilmiş)

Mezuniyet Belgesi Fotokopisi

Not: Başvurular şahsen yapılacak ve eksik belge ile sınava kayıt kabul edilmeyecektir.

AÇIKLAMA:

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıtla Alınacak Öğrencilerin Yetenek Sınavı Programı’nda belirtilen Sınav Başvuru Koşulları’nda “ilgili alanlardan mezun olan adayların YGS puan türlerinden en az birinden 150 puan ve üzeri alanlar” koşulunda ilgili alanın RESİM alanı olduğu 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun 5. Maddesi’nde Özel Yetenek Gerektiren Yüksek Öğretim Programlarına Öğrenci Alımı Nasıl olacaktır başlığı altında belirtilen:

“Aday aynı alandan geliyorsa (Örneğin, Resim-iş Öğretmenliği programı için aday Güzel Sanatlar Lisesi’nin Resim alanından geliyorsa) (30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır.)”

yazıya dayanmaktadır.

Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Takvimi

*3-7 Temmuz 2017: Özel Yetenek Sınavı başvurularının alınması. ( Güzel Sanatlar Fakültesi Binası, Kampüs )

*11 Temmuz 2017:  Özel Yetenek Sınavı I. aşamasının yapılması ( Saat:10.00 )

*12 Temmuz 2017: Özel Yetenek Sınavı I. aşamasının değerlendirilmesi ve İlanı.

*13 Temmuz 2017: Özel Yetenek Sınavı II. aşamasının yapılması ( Saat:10.00 ).

*14 Temmuz 2017:   Özel Yetenek Sınavı II. aşamasının değerlendirilmesi ve İlanı.

*17-18-19 Temmuz 2017:  Oluşabilecek itirazların alınması.

*20-21 Temmuz 2017:  itirazların değerlendirilmesi ve nihai listelerin açıklanması.

M. A. Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Sınav Yönetmeliği İçin Tıklayınız...