Rektörümüzün "8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

İçtimai hayatımızın temel yapısını oluşturan ailenin temel unsurlarını teşkil eden annelerimiz, kızlarımız ve eşlerimiz yani kadınlarımız; müstesna bir makamla şereflendirilmiş insan topluluğu olarak değerlerimizin temsilcileri ve hamisi; fedakârlığın ve sabrın rumuzları olmuşlardır.

Herhangi bir ayrımcılığı kabul etmeyen, kadına sevgi ve saygı esası üzerine tesis edilmiş inancımızın, ayakları altına cenneti serdiği annelik gibi halk ve hak katında mukaddes bir vazifeyi ifa eden kadınlarımız; hayata katma değer üretebilen bireylerden müteşekkil sıhhatli bir toplumun mutlak teminatıdırlar.

Kadınların daha huzurlu bir yaşam özlemleriyle taleplerini ifade ettikleri bir gün olarak kabul gören '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken istikbalin teminatı kadınlarımızı kutlar görevlerini başarı ve özveriyle yürüten kadın Mardin Artuklu Üniversitesi mensuplarımıza tebriklerimi sunarım.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA