Rektörümüzün 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırma hedefiyle emsali görülmemiş hain ve alçakça bir askeri darbe kalkışmasına tanıklık etmiştik.

Kurumlarımıza, ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve hukukuna kast ederek halkın iradesini ayaklar altına almayı isteyen bu pervasız kalkışmanın ikinci sene-i devriyesinde şehitlerimizi minnetle ve şükranla yâd ediyoruz.

İnsanımızın canı pahasına sahip çıktığı cumhurî irademize yönelik dışa bağımlı bir örgüt olan FETÖ terör örgütünün ihanetini hatırlarda her daim canlı tutmak ve gelecek nesillere yeniden yaşatmaya yeltenecek olanlara karşı direnmede ilham ve miras bırakmak için Mardin Artuklu Üniversitesi olarak “15 Temmuz Darbe Girişimi Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” adı altında fotoğraf sergisi, panel ve şehitlerimiz için hatim duası ve Hatimler okuma etkinlikleri düzenledik.

Bu vesileyle, genelde ümmete özelde Türkiyeli halklara karşı girişilen bu hunharca saldırı ile iradesine yapılan ihanet karşısında tek yürek olup şer odaklarına karşı dünya tarihine geçecek bir destan yazan ve bu direnişe katılan halkımızı şükranla anıyor; cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazarak kalplerimizdeki mümtaz yerlerini her daim muhafaza edecek aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar ve sağlıklı ömürler diliyorum.

Prof.Dr. Ahmet AĞIRAKÇA
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü