Rektörümüzün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde, ümmetimizin birlik ve beraberliğini bozma kasdıyla eşi emsali olmayan hain ve alçak bir askeri darbe kalkışmasına şahitlik etmiştir.

Kurumlarımıza, bütünlüğümüze, hukuk ve adalet sistemine kast ederek ümmet iradesini ayaklar altında çiğnemek isteyen bu hain teşebbüs, i’tikadı ve değerleri için canını ortaya koyan mürüvvetli aziz insanımız tarafından geri püskürtülmüştür.

Ümmetin iradesini rehin almayı hedefleyen alçak girişim karşısında tek yürek olup şer odaklarına karşı dünya tarihine altın varakla işlenecek bu şecaat destanını ilelebet hatırlarda canlı tutmak ve gelecek nesillere FETÖ/PDY terör örgütünün bu ihanetini yeniden yaşatmayı düşünecek olanlara karşı ise direnme konusunda en güçlü ilhamı ve mirası bırakmak için Mardin Artuklu Üniversitesi olarak Mardin Valiliği ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi:

“15 Temmuz'un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. O gece canları pahasına sokakları, meydanları doldurarak ülkelerine sahip çıkan milyonların, şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki vebalini hiç aklımızdan çıkarmayacağız.”

Cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazarak kalplerimizdeki mümtaz yerlerini her daim muhafaza edecek aziz şehitlerimizi minnetle yâd ediyorum.

Ruhları şad olsun.

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça