Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos, dillere destan istiklâl mücadelemizin dünyaya emsal teşkil eden bir zaferle taçlandığı gündür. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin bağımsızlık aşkı, kahraman ordumuzun şecaat ve fedakârlığı yer almaktadır. Nitekim sayıca üstün ordular karşısında kazanılan meydan muharebesi, bu hakikatin en çarpıcı tezahürü niteliğindedir.

Milletimizin vatan muhabbeti her zaman olduğu gibi bugün de peygamber ocağının yüksek ruh ve ahlakında, Mehmetçiğin kahramanlık ve cesaretinde zuhur etmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz güç; istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran bu birlik ve beraberlik ruhunda ilelebet saklı kalacak ve onun sarsılmaz temellerinde yer alan bu yüksek ruh yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve aziz Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mukaddes zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. İbrahim ÖZCOŞAR