Her Türlü Terörü Lanetliyoruz!

.

Son zamanlarda ülkemizde gittikçe artan terör olaylarını gerçekleştiren, bütün dünyanın ittifakla terör örgütü olarak kabul ettiği; PKK, DEAŞ, PYD, FETÖ ve benzeri bölücü yasadışı oluşumların yanısıra,  ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kastederek kalkınmasını istemeyen bazı dış odakların, bu teröre destek verdikleri artık kesinlik kazanmış durumdadır.

Türkiye'nin ilerlemesini ve kalkınmasını engellemek isteyen terör örgütlerinin arkasında duran güçlerin, sınırlar ve değerler tanımayan yüzü bütün dünyaya ifşa edilmeli ve anlatılmalıdır.

Toplumda güven ortamını zayıflatarak ülkede kaos yaratmayı amaçlayan terör nerden, kimden ve kime gelirse gelsin; masum insanların hayatına kastedenlerin asla haklı bir sebebi olamaz.

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak kabul edilmez bir insanlık suçu olan terörü telin ediyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bütün ilim adamları, akademi camiası ve düşünen herkesi terörizme karşı aynı yerde durmalarını bekliyor,

ülkemizin her alanda gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemesi için hep birlikte gayret edilmesi gerektiğine inanan akademisyenler olarak bir an evvel terör olaylarının bitmesini temenni eder halkımıza sağlık ve afiyetler diliyoruz.

Mardin Artuklu Üniversitesi

Akademisyenleri adına