T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU

Hakkımızda

Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü, 02.11.1996 yılında 8655 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Dicle Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olup, Yüksekokulumuz 29.05.2007 tarih ve 5662 sayılı Kanunla kurulan Mardin Artuklu Universitesi’ne bağlanmıştır. Sağlık Yüksekokulu bünyesinde Hemşirelik, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik bölümleri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi bölümlerl var olup şu anda Hemşirelik, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerine öğrenci kabul etmektedir

Ülkemizde benzer alanlarda faaliyet gösteren diğer yüksek öğrenim kurumları arasında gerek bilimsel araştırma ve yayın, gerekse de eğitim-öğretim faaliyetlerinde belli alanlarda öne çıkmak temel amacımızdır.

Misyonumuz

Birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürmede bilimsel ve teknolojiye dayalı yaklaşım ve yöntemleri kullanarak; bakım, eğitim, araştırma, yönetim ve liderlik rollerine sahip sağlık profesyonelleri yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

Vizyonumuz

Yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, yürütülen eğitim-öğretim programlarıyla ve bilimsel araştırmalarla alanında lider olma potansiyeline sahip, mesleki alanlarda öncülüğünü sürdüren, değişim ve gelişimlere açık sağlık profesyonelleri yetiştirmektir.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü