T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ NUSAYBİN MESLEK YÜKSEKOKULU
  • TARİHÇE

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

TARİHÇE

Nusaybin Meslek Yüksekokulumuz 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7d-2 maddesi uyarınca Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı olarak 2011 yılının mayıs ayında kurulmuştur. Kuruluş ve gelişim aşamasında Nusaybin’nin yerel yönetim birimleri, yetkilileri ve halkın büyük desteği olmuştur.

Yüksekokulumuzda 02.01.2013 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygun görüşü ile Dış Ticaret Programı ve Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı açılmıştır. Dış Ticaret Programına yine Yükseköğretim Kurulunun 14.05.2013 tarihli kararında 25 öğrenci ile 2013 -2014 eğitim yılında öğretime başlaması uygun görülmüştür.

Yüksekokulumuz etkin iletişim tekniklerini kullanabilen, ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren işletmelerin dış ticaret, ihracat, ithalat, dış ticaret işlemleri muhasebesi, kambiyo ve gümrükleme vb. alanlarda ihtiyaç duydukları Dış Ticaret Meslek ara elemanlarını yetiştirip sosyal ve kültürel değişime öncülük ederek bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmasına destek sağlamayı hedeflemektedir.

Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarından Meslek Yüksekokullarına Sınavsız Geçişi içeren 4702 Sayılı Kanun uyarınca 2002 yılından itibaren mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarından mezun olanlar istedikleri taktirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi mesleki ve teknik eğitim bölgesi içinde yer alan veya bölgesi dışındaki meslek yüksekokullarına sınavsız olarak yerleştirilebilmektedirler. Meslek Yüksekokulu mezunları Dikey Geçiş Sınavı ile İlgili Fakültelerin Lisans programlarına girebilmektedirler.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü