T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

TÖMER Öğretim Elemanı Yetiştirme Kursu

SERTİFİKALI TÖMER ÖĞRETİM ELEMANI YETİŞTİRME PROGRAMI

Mardin Artuklu Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek sertifikalı “TÖMER Öğretim Elemanı Yetiştirme Kursu” açılacaktır.

Mardin Artuklu Uzaktan Eğitim Ugulama ve Araştırma Merlez Müdürlüğü (MAUZEM) ile Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) işbirliğinde gerçekleştirilecek sertifikalı “TÖMER Öğretim Elemanı Yetiştirme Kursu” açılacaktır.  Kurs programı 32 saat teorikve 8 saat seminer olmak üzere toplam 40 saattir. Kurs sonunda kursiyerlere “Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezii” tarafından sertifika verilecektir. Program sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler Türkiye’nin her yerindeki TÖMER birimlerinde ders ücreti karşılığında çalışabileceklerdir.

Seminer dersleri Mardin Artuklu Üniversitesi rektörlük binasında, uzaktan eğitim dersleri MAUZEM’den verilecektir.

BAŞVURU FORMU

Kurs Kapsamı

1. Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metini ve Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi
  2. Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretiminin Temel İlkeleri
  3. Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretiminde "Okuma" becerisinin Geliştirilmesi
  4. Yabancı Dil olarak Türkçe öğretiminde "Yazma" becerisinin geliştirilmesi
  5. Yabancı Dil oalrak Türkçe öğretiminde "Dinleme" becerisinin geliştirilmesi
  6. Yabancı Dil olarak Türkçe öğretiminde "Konuşma" becerisinin geliştirilmesi
  7. Yabancı Dil olarak Ölçme ve Değerlendirme
  8. Dil ölçütleri

Başvuru Şartları

Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği,  Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatlar, bölümlerinin 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören ve bu bölümlerden mezun olanlar programa katılabilirler.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler (Belgeler Dijital ortamdan transfer edilecektir.

1. Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyat bölümlerinden mezuniyet belgesi, bu bölümlere devam eden 3. ve 4. sınıf öğrencileri için öğrenci belgesi
  2. Bir adet fotoğraf
  3. Nüfus cüzdanının fotokopisi

Programın Başvuru Tarihleri

Kurs Başvuru Tarihi: 03.12.2019

Başvuru Bitiş Tarihi:

Kurs Başlama Tarihi:

Kurs Ücreti: 600 TL (KDV Dahildir)

Online Seviye Belirleme Sınavı: Ücretsiz

Online Sertifika Kursu Sınav Ücreti: 80 TL (KDV Dahildir)

Kurs Programına Başvuru Linki : BAŞVURU FORMU

Program Saatleri:
Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere akşam saatlerinde verilmesi planlanmaktadır. Ders saatleri genelde 20:00'da başlamaktadır.

Kayıt İçin İletişim:
Ramazan ALTAŞ