T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MARDİN MESLEK YÜKSEKOKULU

Hakkında

Turizm Otel İşletmeciliği Programı 2005 yılından beri öğrenci kabul eden bir programdır. ÖSYM sınav sistemi sürecinde Örgün ve İkinci Öğretim programlarına öğrenci alınmaktadır. Program öğrencileri, öğretim süresince mesleki uygulama ve yönetim derslerine devam etmektedirler. Eğitim- öğretim yılı boyunca (4 dönem) İngilizce eğitimi görmektedirler. Programı başarı ile bitirmek için, mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bununla birlikte mevcut uygulamadaki 30 gün süreli staj uygulamasını başarmak gerekir. Ön lisans eğitimini tamamlayan adayların DGS sınavında geçerli not almaları koşuluyla lisans programlarına, ayrıca sınavsız açık öğretim fakültelerinde lisans programlarına devam hakları bulunmaktadır.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü