• Artuklu Üniversitesi Rektörü, Hatipoğlu’nu Tekzip Etti

          Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Anayurt gazetesi yazarlarından Tahir Hatipoğlu’nun “YÖK Hocaları” başlıklı köşe yazısında hoca atamalarıyla ilgili iddialarına karşılık verdi.

          Omay, gazeteye gönderdiği tekzip yazısında; eleştirilerin ve iddiaların, insaf ve doğruluk sınırları içinde, hukuk kuralları göz önüne alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

 

          Tahir Hatipoğlu imzasıyla Anayurt Gazetesinde “YÖK Hocaları “başlığıyla yayınlanan köşe yazısında, erken emekli olmak istemeyen hocaların, Batman, Siirt ve Mardin gibi şehirlerde yeni kurulmuş üniversitelere tayinlerini yaptırdıktan sonra eski üniversitelere tayin çıkarttıklarını iddia etmesi Artuklu Üniversitesinde tepkiye yol açtı.

 

          Rektör Omay’ın buna karşılık olarak yayınladığı tekzip yazısında “Gerçek dışılığı rahatlıkla ispatlanabilecek bu bilgilerin mesleki etik kaygısı gütmeksizin uydurma iddialarla, üniversitemizin adı verilerek yazıya inandırıcılık kazandırma çabası, bu çabanın belli bir maksada yönelik olduğunu göstermektedir. ”ifadelerini kullandı.

 

          Artuklu Üniversitesine atfedilen atamaların hiçbir zaman gerçekleşmediğini, şu ana kadar söz konusu atamaların öznesi olmadığını ve olmayacağını belirten Omay,

 

         ” Yazıda geçen mesnetsiz ve haksız diğer iddia ve ithamların üslubu ve zamanlaması bunların kamuoyunu yanıltma ve yüzyıllara dayanan kültürel ve medeni birikime sahip coğrafyada bulunduğunun sorumluluğunutaşıyan üniversitemizi ve Yüksek Öğretim Kurumunu yıpratma amaçlı olduğunu göstermektedir. “dedi.

 

          Dayanaktan yoksun iddia ve yorumlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazının tekzip edilmesi zorunluluğu doğduğunu belirten Serdar Bedii Omay, Üniversitemiz ile ilişkisi olsun olmasın bütün bu eleştirilerin ve iddiaların, insaf ve doğruluk sınırları içinde, hukuk kuralları göz önüne alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

 

          Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay’ın 05.01.2012 tarihli Anayurt Gazetesine tekzip yazısı:

 

TEKZİP METNİ

 
          04.01.2012 tarihinde Prof.Dr. Tahir Hatipoğlu imzası ile Anayurt gazetesinde yayınlanmış olan “YÖK Hocaları ”başlıklı köşe yazısında, okuyucuda yanlış izlenim uyandıracak şekilde doğru olmayan iddialarda bulunup yorum yapılması suretiyle, gerçeği ve basın ahlakını gölgeleyen haksız ifadelere yer verilmiştir.
Dayanaktan yoksun iddia ve yorumlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazının tekzip edilmesi zorunluluğu hâsıl olmuştur.
 
Bahse konu yazıda;
 
          “…Dicle Üniversitesi'nden emekli profesör sanki vatanı delicesine seviyorlar gibi Batman, Siirt ve Mardin üniversitelerine atanıyor. Sonra da, Dicle Üniversitesi'ne görevlendiriliyor. Hülle böyle işliyor.” gibi tamamen gerçek dışı ifadelere yer verilmiştir.
 
          Gerçek dışılığı rahatlıkla ispatlanabilecek bu bilgilerin mesleki etik kaygısı gütmeksizin uydurma iddialarla, üniversitemizin adı verilerek yazıya inandırıcılık kazandırma çabası, bu çabanın belli bir maksada yönelik olduğunu göstermektedir.
 
          Nitekim yazıda bahsedilen ve “Mardin Üniversitelerine” ibaresiyle kurumumuza atfedilen atamaların hiçbir zaman gerçekleşmediğini, bilim dünyasına katkıda bulunan; ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı bireyler yetiştirmek ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesi gayretini elden bırakmayan üniversitemizin, söz konusu atamaların öznesi olmadığını ve olmayacağını belirtmek isteriz.
 
          Yazıda geçen mesnetsiz ve haksız diğer iddia ve ithamların üslubu ve zamanlaması bunların kamuoyunu yanıltma ve yüzyıllara dayanan kültürel ve medeni birikime sahip coğrafyada bulunduğunun sorumluluğunu taşıyan üniversitemizi ve Yüksek Öğretim Kurumunu yıpratma amaçlı olduğunu göstermektedir.
 
          Üniversitemiz ile ilişkisi olsun olmasın bütün bu eleştirilerin ve iddiaların, insaf ve doğruluk sınırları içinde, hukuk kuralları göz önüne alınarak yapılması beklenmektedir.
 
         Bu nedenlerle, Basın Kanunu'nun 14. maddesi gereğince, işbu tekzip yazısını, üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan, ilgili haberin yayımlanmış olduğu aynı sayfanın aynı sütununda, aynı puntolarla yayımlayarak, haklı talebimizin ifasını rica ederiz.
 
Artuklu Üniversitesi Rektörü
Prof.Dr. Serdar Bedii OMAY
 
 
 
picture

1