TÜM HABERLER

Artuklu Üniversitesinden Afrika’ya Akademik Açılım

Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim Programı kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi ile Somali National Üniversitesi arasında kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen “işbirliği protokolü”  imzalandı.

Mardin Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Kavuştu

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin gelişme yolunda başlattığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son üç yıldır akademik, fiziksel ve idari alanlarda büyük bir ivmeyle başlattığı çalışmalar kapsamında şehrin ve Üniversitenin ihtiyaçlarını karşılayacak ‘Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’ nun inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı.

Artuklu Üniversitesi’nde bir ilk; “Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim programı açıldı.”

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde yükseköğretimin zaman ve mekân sınırlılığını gidererek yeni öğrenci kitlelerine yayılmasını sağlamak amacıyla 2014 yılından beri hayata geçirilen Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) bünyesinde “Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim” programı açılacak.

Artuklu Üniversitesinden 15 Temmuz Etkinlikleri

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından “15 Temmuz Darbe Girişimi”nin yıl dönümü münasebetiyle “15 Temmuz Darbe Girişimi, Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” adı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Artuklu Üniversitesi Tezli, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alımına başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2017–2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Tezli, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alımına başlanacak.