TÜM HABERLER

Aziz Sancar Nobel Ödülü Replikasını Artuklu Üniversitesine Bağışladı

Aldığı Nobel Kimya Ödülü ile Türkiye'yi gururlandıran Mardinli bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Ödülünün replikasını Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağışladı.

Mimarlık dalında Mardin Artuklu Üniversitesi'nden prestijli başarı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Türkiye’deki mimarlık eğitimi ortamını geliştirmeyi amaçlayan Mimarlık Eğitimi Derneği (MİMED)‘in 16 yıldan beri her yıl iki aşamalı olarak düzenlediği "Ulusal Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması” nda başarı ödüllerine hak kazanan Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerini makamında kabul etti.

Mardinli Hayırseverden Üniversiteye “Kız Öğrenci Yurdu”

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine bağlı 200 kişilik Kız Öğrenci Yurdu tam donanımlı binasıyla hizmete açıldı.

Artuklu Üniversitesi “2023 Vizyonu ve Yerli Otomobil” Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek tarafından sunulan “2023 Vizyonu ve Yerli Otomobil” konulu konferans çok yoğun ilgi gördü.

Geçmişten Günümüze Orta Doğu ve Mardin Uluslararası Sempozyum bildiri kitabı yayınlandı

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Konseyi’nin katkılarıyla Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından 27-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Geçmişten Günümüze Orta Doğu ve Mardin” temalı Uluslararası Sempozyuma ait bildiri kitabı yayınlandı.